Koobalti sulamist valandite puhul kasutatava pinnatöötluse geomeetria ja tõhususe mõõtmine(1)

Väljalaske kuupäev:2021-03-10

  Paberis on kokku võetud ümbersulatatud ala geomeetria, termilise tõhususe ja sulamise tõhususe mõõtmistulemused, mis iseloomustavad MAR-M-509 koobalt-sulami valandite pinnaümberkatmise protsessi.Määrimisprotsess viidi läbi GTAW (Gas Volgsten Arc Welding) meetodiga heeliumi kaitsvas atmosfääris, mis on elektrivoolu intensiivsus vahemikus 100 A kuni 300 A, ning elektrivoolu skaneerimise kiirus on võrdeline vahemikuga 200 mm/min kuni 800 mm/min. Aktiivse intensiivsuse ja elektrilise kaare skaneerimise kiiruse mõjuon kindlaks määratud ümberkatmise geomeetrilised parameetrid, termiline tõhusus ja sulamistemperatuur, mis iseloomustavad ümbersulamisprotsessi.Keywords: MAR-M509 sulam, Surface remelting, Remalting geomeetria, termiline tõhusus, sulamistõhusus Jah.


Esiteks.Sissejuhatus

      Viimase kümne või viisteist aasta jooksul võib täheldada intensiivset arengut kuumuskindlate ja roomamiskindlate materjalide valdkonnas.See kehtib eelkõige viitega õhusõiduki tööstusele wher& 35; 101; selliste materjalide kasutamise ulatus on kõige laiem [1, 2].

      Lennunduse laiendamine ühistranspordi ja kaubaveo vahendina tuleneb suurest hulgast teaduslikest uuringutest, mis käsitlevad optimaalse keemilise koostise kehtestamist, parimaid tootmistavasid ja meetodeid, mis võimaldavad parandada koobaltisulamite valandite teenuse omadusi [3, 4].

      Üks paljutõotavatest meetoditest, mis võimaldab valandite kasutusomadusi parandada, seisneb nende pinnakihi peeneteralise struktuuri kujundamises.Selleks võib kasutada valu pinna ümberkatmise tehnikat.Selleks kasutatakse selliseid kõrgenergia soojusallikaid nagu laserkiir, elektronkiir või elektriline plasmavoog, mis võimaldab taastada valu pinna, millele järgneb kiire tahkumise teke.Selle tulemusena toimub mikrostruktuuri täiustamine ja valandite teenuse omaduste parandamine [5_].  

    valandite pindade parandamine koos kontsentreeritud soojusvoo kasutamisega nõuab teavet valandi poolt kuumutamise käigus kinni peetud soojuse koguse kohta, sest parameetril on otsustav mõju ümbersulatamise ala geomeetriale, tahkestamisele ja mikrostruktuur.Uuringu eesmärk oli kindlaks teha mõju tehnoloogia parameetrid, mis iseloomustavad pinnaärastuse protsessi, mis on teostatud koos GTAW meetodiga ümbersulamite geomeetria, termilise tõhususe ja sulamise tõhususe kohta, kui seda kasutatakse MAR-M509 koobaltisulamite valandite puhul.

 

Kaks.Materjalid ja katsetingimused

    Katseteks valmistati ette plaatide valandid, mille mõõtmed olid 200 mm´ 50 mm´ 16 mm.Sulatusi on tehtud Balzer'ide vaakumahju juures.Mudelid on valmistatud nii, et kasutatakse investeerimisanalüüsi meetodit.MAR-M-509 sulami keemiline koostis hõlmas: 0.57% C, 0.001% S, 0.13% Si, 0.04% Mn, 10.31% Ni, 23.10% Cr, 7.10% W, 0.17% Ti, 0.18% Fe Fe, 3.78% Ta, 0.34 Zr, 0.01% B, rest Co.

MAR-M509 sulami plaadid valati pinnalt ümber GTAW meetodi abil, kasutades selleks FALTIG 315 AC/DC keevitusmasinat.Kasutati elektrivoolu intensiivsust I = 100, 150, 200, 250 ja 300 A.Kasutatud elektrilise kaare skaneerimise kiirused olid vs = 200, 400, 600 ja 800 mm/min. Parandusi tehti heeliumi atmosfääris.Volframelektroodi, mille läbimõõt on Ø = 3.0 mm, kasutati 3.0 mm elektrilise kaare pikkuse juures.Väljavõtte näidise poolt kinni püütud soojuse koguse hindamine viidi läbi koos kalorimeetriliste testide komplekti kasutamisega [10].  

    Termiline kasutegur ja sulamistõhusus GTAW protsessi termiline tõhusus _;   on arvutatud valemi alusel:

q.png

    vader&\35;101; Q k on soojuse kogus, mille on kinni püüdnud kuumutatud materjal, mis on kindlaks määratud katseliselt kalorimeetri (J) kasutamisega; U   -Jah. elektrikaarpinge (V), I   -Jah. elektrivoolu intensiivsus (S), m   -Jah.   elektrilise kaare skaneerimise aeg (s).See sulab.   tõhusus _; m arvutati järgmise valemi alusel:

w.png

 

  e.png

 

      wher&\#101; Vn on ümbersulatamise maht (mm3); QH -Jah.   soojuse kogus, mis on vajalik sulami ühikumahu soojendamiseks temperatuurist T0 temperatuurini ja selle sulatamiseks (J/mm3); Qt -Jah. termotuumasünteesi erikuum (J/g), cp -Jah.   spetsiifiline soojus (J/gK) ja sulamitihedus (g/cm3).  




Saatke sõnum sellele tarnijale

  • Et:
  • SHANGHAI CONLY VALVE CASTING CO., LTD
  • *Sõnum:
  • Minu meiliaadress:
  • Telefon:
  • Minu nimi:
Ole ettevaatlik:
Saatke pahatahtlikku kirja, teatati korduvalt, külmutaks kasutaja
See tarnija võtab ühendust 24 tunni jooksul.
Selle toote kohta pole praegu päringuid.
top