Mis on CNC freesimine ja kuidas see töötab: kõik, mida peate teadma

Väljalaske kuupäev:2022-08-22

NC freesimine on selle sajandi üks muljetavaldavamaid tehnoloogilisi arenguid.


Kuigi enamik inimesi tunneb 3D printimist täpsete füüsiliste printide tootmise viisina rohkem, on CNC freesimine olnud juba pikka aega ja seda kasutatakse tänapäeval laialdaselt.


Alates laialdasest kasutamisest elektroonikatööstuses kuni laialdase kasutamiseni tootmisettevõtetes areneb tehnoloogia endiselt ja areneb kiiresti, kuna üha enam ettevõtteid avastavad selle tõhususe.


Niisiis, kuna CNC töötlemine laieneb uutesse tööstusharudesse nagu muusikariistade tootmine, see' Ei ole üllatus, et tehnoloogia ise prognoositakse saada 100 miljardi dollari tööstuseks 2025. aastaks.


Kuigi CNC freesimise protsess ja kasutusviisid on tööstuses hästi teada, ei pruugi välismaalased teada palju selle rakendamisest või isegi töötamisest.

Mis on CNC freesimine?

69 8-8.jpg

CNC freesimise protsessi mõistmiseks laske' s jagada see kaheks komponendiks-CNC"ja"Jahvimine"freesimine on üks CNC-töötlusprotsessidest, kus töödeldavat detaili pööratakse mööda pööreteljet ja lõikevahendit kasutatakse töödeldava detaili tükkide eemaldamiseks."Seda tehakse töödeldava detaili kujundamiseks vastavalt vajadusele. Oluline on märkida, et see tehnoloogia erineb teistest vormimismeetoditest nagu 3D printimine.


Seda seetõttu, et freesimistööd tehakse materjali eemaldamisega töödeldavalt detaililt, samas kui teised alternatiivid töötavad materjali lisamisega töödeldavale detailile.


Nüüd tuleb


CNC"mis tähendab arvutijuhtimist. CNC võimaldab kasutada arvutitarkvara tööriista ja töödeldava detaili liikumise juhtimiseks. Arvutijuhtimise abil ei ole inimestel vajadust liikumisprotsessi kontrollida."CNC freesimine on masinate kasutamine täpsete liikumiste ja ülesannete teostamiseks objektide digitaalseks kujundamiseks ja tootmiseks toorainest füüsilisel kujul.


Kes leiutas CNC freesimismasina?

Jahvatamise kontseptsioon pärineb 18. sajandist. Esimesed CNC freespingid töötati siiski välja 1950. aastate alguses.

CNC freespingi leiutamise eest saab tunnustust Richard Kegg. Ta lõi masina 1952. aastal MIT abiga ja nimetas seda Cincinnati Milacron Hydrotel.


Kuidas CNC freesimine toimib?


Põhimõtteliselt on CNC freesimine põhiprotsess, mille käigus võtate esialgse töödeldava detaili ja kasutate lõikevahendit materjali pidevaks eemaldamiseks töödeldavast detailist erinevates kohtades. Nende erinevate asenditeni jõudmiseks pööratakse töödeldavat detaili pidevalt.

Tegelikult läbib kogu CNC freesimisprotsess mitu etappi.


Millised on tüüpilise CNC freesimisprotsessi erinevad etapid?


1. Loo CAD mudel

Esiteks peate looma CAD mudeli joonise soovitud osa kujule. CAD tähendab Computer Aided Design. Nagu nimi ütleb, CAD tarkvara aitab teil luua 2

D või 3-Teie ideede D mudelid.-Lugege meie nõuandeid ja nippe CAD mudelite ja jooniste ettevalmistamiseks CNC freesimiseks.


2. Convert CAD to CNC


CNC veskid ei tunne otseselt CAD mudeleid. Siiski saate CAD mudeleid CNC programmideks väga lihtsalt teisendada. Need funktsioonid on juba olemas enamikus CAD tarkvaras.

3. CNC freespingi seadistamine


Oluline on seadistada masin ja töödeldav detail õigesti enne programmi käivitamist. CNC-masina seadistamise konkreetsed sammud võivad tootja ja mudeli järgi erineda.

4. Käivita programm


Kui masin on õigesti seadistatud, saab operaator käivitada CNC masina programmi. Kogu järgnev freesimisprotsess toimub automaatselt. Pärast programmi täitmist loob masin vajalikud osad.

Millised on erinevad CNC freesimismeetodid?

CNC mehaanilise protsessi laialdase rakendamise tõttu ei ole see enam üks protsess, tegelikult on see iseenesest suur valdkond. Nüüd on olemas palju erinevaid CNC freesimise vorme. Need erinevad CNC freesimismeetodid hõlmavad järgmist:

Näo freesimine:


Näo freesimine on kaugeltki kõige populaarsem freesimisprotsess. Pindade freesimisel on eesmärk luua tasand, mis on paralleelne lõiketööriista pöörlemisteljega.

Nurgafreesimine:


Nurgafreesimisel eemaldatakse materjal lamedalt pinnalt, samal ajal kui tööriist lõikab töödeldava detaili nurga all, mis ei ole täisnurk. Selle paremaks mõistmiseks mõelge sellest kui lõiketerast, mis eemaldab materjali töödeldavalt detaililt.

Näo freesimine:


Pihvimisel on freesitav detail tööriista pöörlemistelje suhtes täisnurga all. Seda freesimisprotsessi kasutatakse sageli varraste ja lehtede pinna töötlemiseks.

Vormifreesimine:


Vormifreesimisprotsess sobib töödeldavate detailide töötlemiseks ebaregulaarsete pindade, näiteks kõverate tootmiseks. Vormifreesimisel on tööriista kuju sama, mis soovitud profiili kuju.

Muud CNC freesimistööd


Lisaks nendele tavalistele CNC freesimisprotsessidele on spetsialiseeritud osade loomiseks veel mõned võimalused. Need meetodid hõlmavad järgmist:

Lihtsalt jahvatatud:


Reafreesimisel paigaldatakse masinavõlli külge kaks või enam lõiketööriista. Iga tööriist töötab töödeldaval detailil individuaalselt, suurendades tootlikkust. Nugad võivad erineda kuju ja suurus.

Ristfreesimine:


Straddle freespink on ridafreespink erivorm. Põhjafreesimisel paigaldatakse üksteisega paralleelselt kaks või enam lõiketööriista. Need tööriistad töötavad samaaegselt töödeldava detaili pinnal ja külgedel.

Käigukasti freesimine:


Käigu freesimine on tuntud ka kui käigu lõikamine. See on freesimise vorm, mis sobib ideaalselt hammasrataste valmistamiseks. See kasutab kõverat tööriista materjali eemaldamiseks ettenähtud hammaste vahelt.

Profiili freesimine:


Profiilifreesimist kasutatakse vormimise viimistlusprotsessi lõpuleviimiseks, sealhulgas vertikaalsete või kaldpindade töötamiseks. Seda CNC freesimisprotsessi kasutatakse ka töödeldava detaili kumera ja nõgusa pinna viimistlemiseks.


Saatke sõnum sellele tarnijale

  • Et:
  • Dongguan Ruixin Precision Machinery Co. LTD
  • *Sõnum:
  • Minu meiliaadress:
  • Telefon:
  • Minu nimi:
Ole ettevaatlik:
Saatke pahatahtlikku kirja, teatati korduvalt, külmutaks kasutaja
See tarnija võtab ühendust 24 tunni jooksul.
Selle toote kohta pole praegu päringuid.
Dongguan Ruixin Precision Machinery Co. LTD

Töö nimetus: Business Development Manager

Osakond: Business Section

Ettevõtte telefon: +86-0769-85536862

E-post: Võta meiega ühendust

Mobiiltelefon: +86-13619085530

Veebisait: rxcncmilling.estb2b.com

Aadress: You An, No.4, West First Street, Xingfa South Road, Wusha Liwu Sixth Industrial Zone, Chang \'an Town, Dongguan City

Smart telefoni vaatamine, Bluetooth-kell
Täisekraan nutikas telefon
Elutuba super lahe kala paak
Naiste ultra pikkad seksikas ripsmed
Toiteväärtuslik super-vitamiin C juustu joomine
Mugav väljas laud
Ultra-arukad värviprinterid
Väli suur fänn
Premium punane vein
Väga väike mugav USB-salvestuskett
top